Казаха,че си ме търсил(а)...?!.. Съжалявам...- просто времето за мен ...е...като умряло. И хубавото и лошото, рано или късно угасват... (а и липсата от присъствието ти отдавна съм я приспала). Търсил(а) си ме...така ли? Да знаеш- стяга ми това тяло. Откакто съм се родила кожата ми е тясна. През необясним за мен цикъл, чисто по змийски се напуква и бавно започва да пада. Посредствените уроци на живота се свличат с нея и от това,което съм мислела,че знам- нищо не остава. Толкова лица съм сменила... Толкова роли съм изиграла, че ако трябва да се посоча на снимката , която ми размахваш- и сама не бих се познала. Тясно ми е в това тяло... И болката не ми понася... Искам да разпилея душата си(...цялата...)- искам да забравя И там да остана - ...в нищото ...от където дойдох някога...!!!... Търсил(а) си ме ,казваш?! П.П....ще ме намериш... ...по следите на вятъра...

ВДЪХНОВЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ДАНИ:

НАСЛЕДСТВО

ТИ МОЖЕШ: да бъдеш повече от себе си, дори когато на болката ръждивите зъби разкъсват рожбите на нежното ти лято; да бъдеш повече от себе си дори когато светлината заслепява, а под краката ти светът отваря бездни; да бъдеш повече от своя път дори когато следите твои времето разяжда... И даже скрит зад анонимните си мисли ти можеш да си личност! Можеш!Вярвам!!!

вторник, 21 декември 2010 г.

Пълнолунна

Луната се е втренчила в света ми
(една такава кръгла и могъща).
Опитвам се да я опиша с думи,
но лунният и шепот ме обгръща
и чувам само пулсът на звездите
в прецизната мелодия на Космоса.
Душата ми-обагрена в златисто
танцува пълнолунно омагьосана
без чувство на умора. Лека. Фина.
Изригнала от тайнствените кратери
на своето неосъзнато минало...
Залива ме и се отнасям някъде,
където всяка мисъл ражда слънце,
а всяко слънце нечий мрак разпръсва.
Усещам се и Абсолют, и зрънце.
По пълнолуние от себе си възкръсвам.

4 коментара:

 1. Аз бих внимавал с надфизическия ентусиазъм, тъй като е пак съставен от форми, а те са земни, независимо от относителната (спрямо телата ни) им "висота".
  Особено пък ако е по пълнолуние - астрало-еуфорията е ясна.
  Момие да внимават, че са по-податливи на подобни импресии, които, макар и за слънце, са подлунни...

  ОтговорИзтриване
 2. :)))
  Осъзнавам го Венци, но трябваше да избие някъде, защото не е от сега. При всяка пълна луна, сензитивността става друга и за да избегна опитите да си я обяснявам или да потъвам в нея, просто оставих думите да се подредят.
  Много ти благодаря и ще внимавам. :)

  ОтговорИзтриване
 3. Честита Коледа! Мир и любов в душите да има, топлина и обич да изпълват дните и здраве и късмет, с поне шепичка Коледно вълшебство :)

  ОтговорИзтриване
 4. Благодаря ти миличка Лара!
  Нека тази Коледа бъде специална за теб и хората които обичаш. Звездата на Щастието винаги да осветява пътя ти към Любовта и сиянието и да е толкова ярко, че да разпръсва и най-черните облаци. Вълшебство, Любов и Светлина да бележат всеки твой дъх! :)

  ОтговорИзтриване