Казаха,че си ме търсил(а)...?!.. Съжалявам...- просто времето за мен ...е...като умряло. И хубавото и лошото, рано или късно угасват... (а и липсата от присъствието ти отдавна съм я приспала). Търсил(а) си ме...така ли? Да знаеш- стяга ми това тяло. Откакто съм се родила кожата ми е тясна. През необясним за мен цикъл, чисто по змийски се напуква и бавно започва да пада. Посредствените уроци на живота се свличат с нея и от това,което съм мислела,че знам- нищо не остава. Толкова лица съм сменила... Толкова роли съм изиграла, че ако трябва да се посоча на снимката , която ми размахваш- и сама не бих се познала. Тясно ми е в това тяло... И болката не ми понася... Искам да разпилея душата си(...цялата...)- искам да забравя И там да остана - ...в нищото ...от където дойдох някога...!!!... Търсил(а) си ме ,казваш?! П.П....ще ме намериш... ...по следите на вятъра...

ВДЪХНОВЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ДАНИ:

НАСЛЕДСТВО

ТИ МОЖЕШ: да бъдеш повече от себе си, дори когато на болката ръждивите зъби разкъсват рожбите на нежното ти лято; да бъдеш повече от себе си дори когато светлината заслепява, а под краката ти светът отваря бездни; да бъдеш повече от своя път дори когато следите твои времето разяжда... И даже скрит зад анонимните си мисли ти можеш да си личност! Можеш!Вярвам!!!

четвъртък, 7 януари 2010 г.

Заради дишането

Далечното... – мираж или съдба?

Постигането винаги е краят!

Безсмислен кръг от болка и вина.

Добре са тези дето нищичко не знаят.

Добре е онзи,който стиснал къс земя,

понесъл вярата си ,тихичко припява:

„Да бъде хлябът бял”...,а след това

горещо устните си върху черна пръст поставя.

Добре е онзи,който диша със любов...

Заради дишането –не за келепира!!!

И онзи,който не познава благослов,

но за утеха дума винаги намира...

Дано забравя всичко дето знам!

Дано да се превърна в къс надежда,

с която някой ще издигне своя храм

напук на игото от болките си прежни!

2 коментара:

  1. Бях много солидарен, преди пожелаването за превръщане в надежда. Смятам, че тя е тази, която не позволява пълното забравяне, поради което ще продължава да носи тежестта на "всичко дето знам".
    Но щом ще е за друг, значи и самата тя ще се пожертва, за да роди светлина...
    Желая ти сбъдване!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря Венци.Радвам се,че влизаш под повърхността на думите.Хубаво е,че наминаваш :))).Отново благодаря...за сбъдването !

    ОтговорИзтриване