Казаха,че си ме търсил(а)...?!.. Съжалявам...- просто времето за мен ...е...като умряло. И хубавото и лошото, рано или късно угасват... (а и липсата от присъствието ти отдавна съм я приспала). Търсил(а) си ме...така ли? Да знаеш- стяга ми това тяло. Откакто съм се родила кожата ми е тясна. През необясним за мен цикъл, чисто по змийски се напуква и бавно започва да пада. Посредствените уроци на живота се свличат с нея и от това,което съм мислела,че знам- нищо не остава. Толкова лица съм сменила... Толкова роли съм изиграла, че ако трябва да се посоча на снимката , която ми размахваш- и сама не бих се познала. Тясно ми е в това тяло... И болката не ми понася... Искам да разпилея душата си(...цялата...)- искам да забравя И там да остана - ...в нищото ...от където дойдох някога...!!!... Търсил(а) си ме ,казваш?! П.П....ще ме намериш... ...по следите на вятъра...

ВДЪХНОВЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ДАНИ:

НАСЛЕДСТВО

ТИ МОЖЕШ: да бъдеш повече от себе си, дори когато на болката ръждивите зъби разкъсват рожбите на нежното ти лято; да бъдеш повече от себе си дори когато светлината заслепява, а под краката ти светът отваря бездни; да бъдеш повече от своя път дори когато следите твои времето разяжда... И даже скрит зад анонимните си мисли ти можеш да си личност! Можеш!Вярвам!!!

сряда, 12 януари 2011 г.

Състояние.....

Сива мъгла. Сиви хора. Сиви очи. Сив свят.
Сиво. Сиво . Сиво...
До побъркване.
А от вътре ми е толкова цветно. Приличам на цигански катун... Всичките цветове на дъгата съм събрала в себе си, че и от горе! Смея се през сълзи и окичвам всичките си провали с лаврови венци... Уча се да си прощавам!
Мамо... ако знаеш, колко шарении съм побрала в себе си, ако само знаеш, колко щастие е схрускало сърцето ми, въпреки болката..., въпреки обстоятелствата..., въпреки теб!!!
Искам да съм мелодия... Искам да се отчупвам от скалистото сърце на влюбен мъж и да потъвам в бурната вълнообразна песен на обичаща жена... Искам да съм в душите на онези, които са ме направили щастлива- искам да съм в светлината на слънцето, в устремения полъх на орловите криле, в неизбежността на ураганните ветрове... Искам...толкова малко! И толкова много!
Искам, когато успехът оближе страните на някой, когото обичам- той да си спомни за мен!
Искам, когато Тъгата стане прекалено лепкава, да бъда сълзата, която отлепя болката и кара душата, която страда, да почувства свободния си полет...
Искам да съм Живот!
Искам да съм Любов!
Искам да съм себе си!
И е толкова лесно,
толкова хубаво...,
толкова истинско...!

5 коментара:

  1. Ти си една от най-очарователните мелодии и най-омагьосващия пъстроцветен цигански катун, ти си светла и истинска, никога не го забравяй! Вярвам, че не съм единствената, която мисли за теб с топлота и обич!
    Прегръдка :)
    Щях да пропусна: все по-красиво пишеш напоследък!

    ОтговорИзтриване
  2. Иска ми се нещо да кажа, но каквото и да е, ще е малко и незначително... Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова обич имам в душата си и така прелива-за този в когото е потънало сърцето ми.Дали на изгрева да кажа че засенчва слънцето с човешката си красота...Дали на залеза да изплача очите си че ми липсва всеки миг когато не е с мен.А щом се покаже луната -тръгвам по пътеката и, и искам да ме отведе отново при него.Толкова ли е голям този свят, че гоня ане виждам пред себе си.Само ехото ми донася сълзите му или стонове от гръдта му...Толкова, колкото да чуя и да тръгна отново, да искам да съм при него ,с него и да не се откъсвам никога от щастието което ми носи.Чувствам ръцете му по себе си-носи ме , топли ме, размества света за мен, събаря планини , за да ми направи път.За да стигна до него, да го намеря , да бъда до него....Аз мисля само за един единствен човек и за мен е важно само неговото мнение.Вярвам само в него, икам само него.Той е всичката красота на света за мен.Дъх нямам без него- обичам го.

    ОтговорИзтриване
  4. Лара, миличка Лара... Думите не искат да се пишат, въздухът в стаята ми трепти, а в сърцето ми една усмивка плаче от вълнение... Винаги ще си спомням твоя огън и ще се връщам при него, откривайки все нови и нови неща за себе си. Обичам те!

    Hexemexe, всъщност каза повече, отколкото можеш да си представиш... Много, много , много благодаря. Усмивки за теб! И благодаря ... :))))


    Лили,дано се стигнете!Дано!

    ОтговорИзтриване
  5. Хубава и поучителна история.Надявам се да успея да направя и аз нещо в тази посока

    ОтговорИзтриване