Казаха,че си ме търсил(а)...?!.. Съжалявам...- просто времето за мен ...е...като умряло. И хубавото и лошото, рано или късно угасват... (а и липсата от присъствието ти отдавна съм я приспала). Търсил(а) си ме...така ли? Да знаеш- стяга ми това тяло. Откакто съм се родила кожата ми е тясна. През необясним за мен цикъл, чисто по змийски се напуква и бавно започва да пада. Посредствените уроци на живота се свличат с нея и от това,което съм мислела,че знам- нищо не остава. Толкова лица съм сменила... Толкова роли съм изиграла, че ако трябва да се посоча на снимката , която ми размахваш- и сама не бих се познала. Тясно ми е в това тяло... И болката не ми понася... Искам да разпилея душата си(...цялата...)- искам да забравя И там да остана - ...в нищото ...от където дойдох някога...!!!... Търсил(а) си ме ,казваш?! П.П....ще ме намериш... ...по следите на вятъра...

ВДЪХНОВЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ДАНИ:

НАСЛЕДСТВО

ТИ МОЖЕШ: да бъдеш повече от себе си, дори когато на болката ръждивите зъби разкъсват рожбите на нежното ти лято; да бъдеш повече от себе си дори когато светлината заслепява, а под краката ти светът отваря бездни; да бъдеш повече от своя път дори когато следите твои времето разяжда... И даже скрит зад анонимните си мисли ти можеш да си личност! Можеш!Вярвам!!!

вторник, 17 август 2010 г.

Всичко тече...

"Παντα ρει και ουδεν μενει"
Хераклит
на Вили

Виждам вълната-
прилича на смърт.
С яростен щурм приближава.
Чувам рева й.
Като насън
в себе си бездна отварям
и я поглъщам. Млъква светът.
Нищо, че в мене е буря.
Утре ще свети по-ярко денят.
Утре щом пак се събудя
ще ме обгръщат
орлови криле.
Няма да помня нощта си...
Всичко минава.
"Всичко тече." -
чувам от нейде гласа си.

7 коментара:

  1. Силни думи,силни и страшни,но са истинни!

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко минава и след бурята идва слънце, денят сменя нощта...Ти си силно момиче, ще се справиш и с тази вълна.Орлови криле и ни помен от бурята ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е, което винаги повтарям на хората и на себе си, когато гадните неща от живота дойдат в повече- ВСИЧКО ТЕЧЕ,ВСИЧКО СЕ МЕНИ!.
    Аз съм си добре, слънчево ми е в душата, намирам си поводи да се усмихвам ежесекундно, да не говоря, че вие двечките сте част от тези усмивки... Просто улових настроението на една приятелка и вместо да и философствам (както често се случва) събрах всичко, което искам да и кажа в стих.
    Много ви целувам и прегръщам и весел остатък от лятото пожелавам. Обичам ви! :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че е така! И аз те обичам!

    ОтговорИзтриване
  5. Дълго мислих... Няколко пъти започвах да пиша тук и ... все се отказвах. Защото! Защото не намирах точните думи.
    И сега не съм ги открила.
    В главата ми всеки ден, с повод и без повод, се обажда една чужда мисъл: "Всички хора, всички случки в живота ти присъстват в него, защото си ги привлякъл ти. Твоя работа е да решиш какво ще правиш с тях."
    Е..., аз знам!
    Благодаря ти, Кате, за това, че винаги намираш точните думи! За това, че ми помогна да преживея зимата, пролетта, лятото... и продължаваш!
    И... моята "вълна" вече не е толкова страшна! Наистина! "Всичко минава. Всичко тече...".
    Прегръщам те с много обич!

    Вили

    П.П. Благодаря на Дани за прекрасното клипче към този стих!

    ОтговорИзтриване
  6. А аз ти благодаря за приятелството, Вили, и за това, че ме караш да се чувствам осъществена.
    Обичам те !

    ОтговорИзтриване