Казаха,че си ме търсил(а)...?!.. Съжалявам...- просто времето за мен ...е...като умряло. И хубавото и лошото, рано или късно угасват... (а и липсата от присъствието ти отдавна съм я приспала). Търсил(а) си ме...така ли? Да знаеш- стяга ми това тяло. Откакто съм се родила кожата ми е тясна. През необясним за мен цикъл, чисто по змийски се напуква и бавно започва да пада. Посредствените уроци на живота се свличат с нея и от това,което съм мислела,че знам- нищо не остава. Толкова лица съм сменила... Толкова роли съм изиграла, че ако трябва да се посоча на снимката , която ми размахваш- и сама не бих се познала. Тясно ми е в това тяло... И болката не ми понася... Искам да разпилея душата си(...цялата...)- искам да забравя И там да остана - ...в нищото ...от където дойдох някога...!!!... Търсил(а) си ме ,казваш?! П.П....ще ме намериш... ...по следите на вятъра...

ВДЪХНОВЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ДАНИ:

НАСЛЕДСТВО

ТИ МОЖЕШ: да бъдеш повече от себе си, дори когато на болката ръждивите зъби разкъсват рожбите на нежното ти лято; да бъдеш повече от себе си дори когато светлината заслепява, а под краката ти светът отваря бездни; да бъдеш повече от своя път дори когато следите твои времето разяжда... И даже скрит зад анонимните си мисли ти можеш да си личност! Можеш!Вярвам!!!

четвъртък, 22 юли 2010 г.

Забравените залези


В забързания ритъм на живот
човешкото в човека пак се дави.
По нервите му тичат през глава
стада от задължения и ядове.
Той сприхаво подгонва сутринта.
На крак предъвква сладките емоции
и пак се впуска по всеобщи правила
да пренарежда хаоса в главата си.
А залезът е все така красив,
макар да няма кой към него да погледне,
освен един забравен малък принц,
комуто странни са човешките проблеми.
Нали си има роза и овца,
и няколко лисици за приятели.
Какво богатство по-голямо от това-
да гледаш залези и да е пълно във душата ти?!!!...

2 коментара:

  1. "...и да е пълно във душата ти"...Много харесвам поезията ти, следя всичко, което публикуваш, но не коментирам, защото не намирам думи, не бих могла да допълня нещо, освен "Прекрасно"!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря. Мога да чета в тишината на пространството, но е хубаво когато има и друг отзвук... И в двата случая ще продължа да пиша,защото е по-силно от мен. Отново БЛАГОДАРЯ!!! :)

    ОтговорИзтриване